Διδακτική επίσκεψη στο Οινοποιείο - Μουσείο Οίνου "Κτήμα Γεροβασιλείου" (29 Μαρτίου 2018)

 
Την Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018, 26 μαθητές του τμήματος Β2 του σχολείου μας, με συνοδούς καθηγητές τους Χαριζάνη Κωνσταντίνο, ΠΕ04.02 & Δουλγεράκη Στεφανία, ΠΕ04.04, πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Οινοποιείο - Μουσείο Οίνου "Κτήμα Γεροβασιλείου", στην Επανωμή Θεσσαλονίκης.
 
Τους μαθητές υποδέχτηκε και ξενάγησε στις εγκαταστάσεις του Οινοποιείου-Μουσείου, η κ. Μπαζάκα Δήμητρα. 
 
Αρχικά, η κ. Μπαζάκα ξενάγησε τους μαθητές στους αμπελώνες, που περιβάλλουν τις εγκαταστάσεις. και τους ενημέρωσε σχετικά με τις ποικιλίες της αμπέλου που καλλιεργούνται και τον όγκο της παραγωγής. 
 
Στη συνέχεια, επισκεφτήκαμε τους χώρους του Οινοποιείου, όπου υπάρχουν οι δεξαμενές μέσα στις οποίες γίνεται η ζύμωση. Οι μαθητές αφού ενημερώθηκαν για τα αναλυτικά βήματα της οινοποίησης λευκού & ερυθρού οίνου, περιηγήθηκαν στους χώρους του Οινοποιείου και διαπίστωσαν την περιπλοκότητα της παραγωγής ενός προϊόντος σε μεγάλη κλίμακα.
 
Ιδιαίτερα εντυπωσίασε τους μαθητές το θαυμάσιο "Μουσείο Οίνου", όπου περιέχονται, ως εκθέματα, μέσα από διάφορες εποχές και διάφορους τόπους, που χρησιμοποιήθηκαν από τον άνθρωπο για την παραγωγή οίνου.
 
Οι στόχοι της επίσκεψης, που ήταν οι μαθητές να γνωρίσουν από κοντά τη δομή μιας οινοποιητικής μονάδας, καθώς και η επίσκεψη να αποτελέσει κίνητρο ώστε να προσανατολιστούν σε μελλοντική ενασχόλησή τους με τη βιομηχανική παραγωγή, πλήρως επιτεύχθηκαν.
 
Οι εντυπώσεις των μαθητών και των καθηγητών από τη διδακτική επίσκεψη ήταν άριστες. 
 
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την κ. Μπαζάκα Δήμητρα για το χρόνο που διέθεσε και τη φιλοξενία που μας επιφύλαξε.
 

 Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:

 

 1

 

 

2

 

 

3

 

 

4

 

 

5

 

 

6

 

 

7

 

 

10

 

 

Πρόσθετες πληροφορίες